Poljaci snimaju Hrvatima film dobrodošlice u EU!

Izvor: Glas javnosti, 15.Nov.2011, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljaci snimaju Hrvatima film dobrodošlice u EU!

VARŠAVA - Poljska kao predsedavajuća zemlja EU pozvala je svoje građane da masovno požele dobrodošlicu Hrvatima u Uniju i pokažu tako da ne samo diplomate i zvaničnici već i obični Poljaci, pozdravljaju priključivanje zemalja zapadnog Balkana evropskoj porodici.

Na sajtu poljskog predsedavanja objavljen je poziv Poljacima da snime kratke filmove od po 20 sekundi, u kojima bi na što originalniji način poručili Hrvatima da su dobrodošli.

To može da bude poruka >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << šta za Poljaka znači članstvo u EU, šta se promenilo u Poljskoj nakon učlanjenja u Uniju, šta za Poljaka znači Hrvatska, kakve utiske nosi iz te zemlje, ili šta misli da Hrvate očekuje u Uniji.

Kratke poruke dobrodošlice Poljaci mogu da šalju do 28. novembra, a nakon toga će od najinteresantnih i najoriginalnijih biti montirana filmska dobrodošlica Hrvatskoj za dan kada u decembru bude potpisivala pristupni sporazum.

"Iako potpisivanje sporazuma ne znači još uvek definitivno članstvo jer mora da ga dopuni i proces ratifikacije u zemljama članicama, mislimo da je to dobar trenutak da pokažemo da ne samo poljski činovnici već i obični građani iščekuju kada će Hrvatska ući u EU", stoji u pozivu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.