Izvor: JUGpress.com, 01.Dec.2019, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenuta kampanja za promociju „uprave po meri svih nas“

BEOGRAD

Pravo na jednak i nepristrasan tretman, lepu reč, profesionalnu uslugu, dostojanstvo, učešće u donošenju odluka o raspolaganju javnim novcem, poštovanje propisanih pravila – samo su neki od važnih postulata uprave po meri svih građana, koji će biti predstavljeni tokom promotivne kampanje koju je pokrenula Vlada Republike Srbije uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Ova kampanja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je kreirana kako bi se kod građana Srbije podigla svest o važnosti reforme javne uprave u efikasan, otvoren i transparentan servis građana i privrede. Takođe, ona prikazuje aktivnosti i rezultate reforme javne uprave, koju Vlada sprovodi uz podršku Evropske unije, kako bi se građanima pružile informacije o njihovim pravima i ohrabrilo njihovo veće učešće u procesu donošenja odluka.

Kampanja pod sloganom „Uprava po meri svih nas“ obuhvata seriju televizijskih spotova, događaja, bilborda, novinskih oglasa i tekstova u kojima će građani moći da se upoznaju sa procesom reforme javne uprave. Reformom, koja je bazirana na Strategiji za reformu javne uprave i pratećem Akcionom planu, koordinira Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i u njenu implementaciju je uključeno više državnih institucija, koje uz stručnu i finansijsku podršku Evropske unije, stvaraju uslove za savremenu i efikasnu javnu upravu – upravu po meri svih građana. Tokom kampanje će biti predstavljena i posebna internet stranica na kojoj će građani na jednom mestu moći da pronađu sve najvažnije informacije o aktivnostima koje se sprovode, kao i brojna korisna uputstva i objašnjenja za pojedine administrativne postupke i procedure.

Kampanja počinje krajem novembra i trajaće do kraja decembra.

Evropska unija snažno podržava reformu javne uprave u Srbiji. EU je do sada Srbiji donirala ukupno preko 200 miliona evra za poboljšanje javne uprave, od čega je 70 miliona bilo direktna budžetska podrška.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.