Podrška EU pravosudnim zakonima

Izvor: B92, Tanjug, 16.Dec.2010, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška EU pravosudnim zakonima

Beograd -- Venecijanska komisija i Evropska komisija podržale nacrte zakona Zakona o Visokom savetu sudstva i Zakona o sudijama, kaže ministarka Malović.

Na sastanku predstavnika Venecijanske komisije, Evropske komisije i Ministarstva pravde Srbije bilo je reči o nacrtima ovih zakona koje je inače ocenjivala Venecijanska komisija.

Ministarka pravde Snežana Malović je izjavila za B92 da su ovi predlozi ocenjeni pozitivno i da veruje da će se oni uskoro naći i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pred poslanicima Skupštine Srbije.

”Predloženi zakoni predstavljaju korak napred u reformi pravosuđa i mogu da doprinesu otklanjanju svih otvorenih pitanja koja su se percipirala od strane Evropske komisije u pogledu reforme pravosuđa”, kaže ministarka Malović.

"Ovi predlozi zakona ili radne verzije zakona, bolje reći, su prihvaćeni i podržani kako od strane Evropske komisije, tako i od strane Venecijanske komisije i ja duboko verujem da će se oni u narednim danima naći pred raspravom u parlamentu Srbije” , očekuje ona.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.