Izvor: JUGpress.com, 18.Sep.2019, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška EU inkluziji Roma

VRANJE-VRANJSKA BANJA

Memorandum o saradnji na realizaciji projekta „Povećanje zapošljavanja mladih Roma i Romkinja kroz model poslovnih simulacija i unapređenja poslovnih veština“ potpisali su u Vranju gradski većnik Dejan Ivanović, koordinatorka projekta Irena Jovanović  i predstavnik Romskog kulturnog centra u Vranjskoj Banji Zvezdan Ramić.

Većnik Ivanović je rekao da je Grad >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Vranje u saradnji sa partnerskim organizacijama civilnog društva, Internacionalnim konzorcijumom iz Vranja i Romskim kulturnim centrom iz Vranjske Banje učestvovao na ovom projektu.

On je dodao da su ovaj dokument dobili od Evropske Unije i Stalne konferencije gradova i opština.

„To je program podrške EU inkluziji Roma, a sve u cilju osnaživanja lokalne zajednice, pre svega romske nacionalne manjine.

Nadam se da ćemo na ovaj način unaprediti život Roma i svih ugroženih kategorija stanovništva.

Projekat vrednosti 52.000 evra trajaće 12 meseci“, istakao je Ivanović.

„U okviru ovog projekta predviđeno i održavanje Sajma zapošljavanja i to je  jedinstvena prilika da se naši korisnici, a pre svega pripadnici romske nacionalnosti uključe u proces aktivnog traženja posla“, izjavila je Mladenović.

Napomenula je da se u Informativnom centru, koji se nalazi u prostorijama Internacionalnog konzorcijuma u Vranju, mogu dobiti sve informacije o potrebnim zanimanjima i mogućim prekvalifikacijama i dokvalifikacijama“.

U cilju povećanja stepena zaposlenosti Romske nacionalne manjine za 60 učesnika koji su završili srednju školu, biće organizovana priprema za zapošljavanje. Dobiće pomoć u pisanju CV, dok će za 50 učesnika starijih od 50 godina biti organizovana prekvalifikacija ili dokvalifikacija za određena zanimanja, rekao je Zvezdan Ramić iz Romskog kulturnog centra u Vranjskoj Banji.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.