Izvor: JUGpress.com, 06.Nov.2020, 18:14

Počinje sa radom Gejming centar

NIŠ

U okviru Startap centra Niš počeo je sa radom Gejming centar.

Startap centar Niš je u proteklih deset meseci tokom projekta „Gejming centar“ koji podržava Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Srbije, preko programa EU PRO radio na podršci u razvoj  malih i srednjih preduzeća iz sektora video igara. Opredeljeni radni prostor veličine  50 kvadrata opremljen je najsavremenijom odgovarajućom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << opremom, specijalizovani gejming desktop, računari, setovi za virtuelnu realnost, konzole za video igre,  koja će olakšati rad svim  timovima i MSP uključenim u ovaj projekat. Instalacijom opreme završene su sve pripremne aktivnosti za početak rada i Gejming centar je sada potpuno spreman da dočeka svoje korisnike.

  Petnaest timova posvećenih mladih ljudi koji su tokom jula meseca odabrani putem otvorenog poziva imaće priliku da u narednom periodu koriste ove infrastrukturne kapacitete Startap centra i da, uz stručnu podršku, razvijaju svoje gejming projekte u domenu marketinga, razvoja biznisa i zaštite intelektualne svojine.

                                   ‘’Proteklih meseci u organizaciji Centra održano je i deset veoma popularnih edukativnih vebinara poznatih pod imenom „Kreativni utorak“, na temu gejminga sa ciljem da se svi zainteresovani, a posebno srednjoškolci i studenti, upoznaju sa potencijalom rastuće industrije video igara, čuju nešto više o razvoju gejming kompanija, pristupu globalnom tržištu, kao i o promociji i brendiranju projekata’’, kažu u Startap centru.

                                    Sa istim ciljem, snimljena je i serija od deset kratkih lekcija o gejmingu koje na zanimljiv način edukuju gledaoce kako da identifikuju i prate ključne pokazatelje učinaka svojih projekata, kako da pravno zaštite svoj projekat od potencijalne krađe ili na koje načine mogu da ispromovišu svoju video igru, a da to za krajnji rezultat ima veći broj preuzimanja na odgovarajućim platformama.

                                   Svi vebinari, kao i kratke lekcije o gejmingu dostupni su na Youtube kanalu Startap centra Niš.

                                   Startap centar Niš se za realizaciju ovog projekta prijavio sa idejom da omogući mladim ljudima u Nišu da budu u koraku sa svetskim gejming trendovima i da u budućnosti, možda, dovede do toga da Niš postane centar gejming industrije za ovaj deo Balkana’’- ističu u Startap centru.

                                Projekat “Gejming centar” finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.