Počeo Festival evropskog filma

Izvor: N1 televizija, 23.Jan.2017, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo Festival evropskog filma

Festival evropskog filma otvoren je večeras u Beogradu projekcijom austrijskog filma "Laku noć, mama", a do 30. januara publika će videti savremena filmska ostvarenja iz još 14 zemalja.

Direktor Austrijskog kulturnog centra u Beogradu Johanes Iršik rekao je otvarajući festival da je ostvarenje "Laku noć, mama" jedno od najznačajnjih iz 2016. godine i da je taj film nagrađen velikim brojem priznanja.

Iršik je zahvalio >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << EU info centru na projektu koji omogućava da filmovi najnovije evropske produkcije budu predstavljeni u gradovima Srbije.

Direktorka EU info centra Ljubica Marković je rekla da će u narednih nedelju dana u tom prostoru biti organizovane po dve projekcije filmova, iz 15 zemalja.

"U deset gradova u Srbiji prošle godine oko 6.000 ljudi videlo je te filmove", rekla je ona.

Marković je podsetila je da je ovi peti festival Evropskog flma u Beogradu koji je od ove godine organizovan u EU info centru, umesto u Domu omladine.

Na festivalu će biti prikazani i filmovi iz Danske, Portugalije, Mađarske, Litvanije, Rumunije, Belgije, Francuske, Kipra, Hrvatske, Italije, Holandije, Bugarske, Nemačke, Švedske.

Revija će biti zatvorena projekcijom švedskog filma "Palme" koji govori o životu bivšeg švedskog premijera Ulofa Palmea, u ponedeljak 30. januara u 20.30.

To je treći deo petog uzastopnog Festivala evropskog filma koji Delegacija EU i EU info centar organizuju u saradnji sa ambasadama zemalja članica EU i gradskim kulturnom centrima.

Festival je 2016. uneo novinu jer je najpre organizovan u gradovima u unutrašnjosti Srbije, pa potom u Beogradu.

U maju, a zatim i u oktobru i novembru 2016, ciklus savremenog evropskog filma prikazan je u Novom Sadu, Nišu, Šapcu, Leskovcu, Prijepolju, Prokuplju, Obrenovcu, Užicu i Negotinu.

U Beogradu filmovi će biti prikazivani u EU info centru u 18.00 i 20.30 sati. Ulaz je besplatan, ali gledaoci treba da preuzmu ulaznice u EU info centru.

Program Festivala evropskog filma u Beogradu dostupan je na Fejsbuk stranici EU info centra kao i na sajtu www.euinfo.rs. Zvanični haštag je #EUfilmFest.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoren Festival evropskog filma

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jan.2017

Festival evropskog filma otvoren je večeras u Beogradu projekcijom austrijskog filma "Laku noć mama", a do 30. januara publika će videti savremena filmska ostvarenja iz još 14 zemalja...Direktor Austrijskog kulturnog centra u Beogradu Johanes Iršik rekao je otvarajući festival da je ostvarenje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Otvoren Festival Evropskog Filma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2017, 00:24

U EU info centru u Beogradu večeras je otvoren peti Festival evropskog filma koji će trajati do 30. januara, na kome će biti prikazano 15 dela iz isto toliko država članica...Festival je otvoren austrijskim filmom "Laku noć mama", koji je dobio više nagrada u svojoj državi, a večeras će biti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.