Počelo je? Ovaj grad na Balkanu dobio Trg Republike Katalonije! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 29.Okt.2017, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo je? Ovaj grad na Balkanu "dobio" Trg Republike Katalonije! (FOTO)

Mostar je na kratko "dobio" Trg Republike Katalonije, nakon što je katalonski parlament proglasio nezavisnost te španske pokrajine koju Madrid i EU ne priznaju.

Mostarski portal bljesak.info prenosi da je "neko je u noćnim satima u petak na novom kružnom toku, na raskrsnici ulica kralja Tvrtka i Stjepana Radića, postavio natpis ''Trg Republike Katalonije''", koji je "ubrzo nestao, ali je neko uspeo da ga >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << dokumentuje".

FOTO | Republika Katalonija dobila trg u #Mostar https://t.co/hkHNJRaKGt

Portal podseća da je početkom meseca na ulazu u Mostar postavljen transparent podrške nezavisnosti Katalonije, uz poruku da su Hrvati u BiH sledeći koji će krenuti tim putem.

GTA, ali ne na igrici! Vozači divljali u Splitu, škripa guma odjekivala celim gradom! (VIDEO)

Podseća se da je transparent na katalonskom, sa natpisom: "Srećno! Mi smo sledeći!" bio je postavljen na zapadnom ulazu, na ogradi preko puta mostarske katedrale, i da su na transparentu bile prikazane povezane zastave Hrvatske zajednice Herceg Bosne i Katalonije, jedna do druge. Iste zastave kasnije su postavljene i na ulazu u Široki Brijeg.

Podsetimo, katalonski parlament usvojio je većinom glasova deklaraciju o nezavisnosti pre dva dana i proglasio otcepljenje od Španije.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FOTO: Mostar "dobio" Trg Republike Katalonije

Izvor: Vesti-online.com, 29.Okt.2017

Mostar je na kratko "dobio" Trg Republike Katalonije, nakon što je katalonski parlament proglasio nezavisnost te španske pokrajine koju Madrid i EU ne priznaju...Mostarski portal bljesak.info prenosi da je "neko je u noćnim satima u petak na novom kružnom toku, na  raskrsnici ulica kralja Tvrtka...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.