Izvor: RTS, 05.Maj.2021, 10:28

Počele konsultacije dela opozicije i evroposlanika

U sedištu Delegacije Evropske unije u Beogradu počele su onlajn konsultacije dela opozicije okupljene oko SSP Dragana Đilasa sa evroparlamentarcima u okviru međustranačkog dijaloga za poboljšanje izbornih uslova u Srbiji.
Na sastanak su došli predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Grbović, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović i predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović.

U onlajn konsultacijama  učestvuju evroposlanici Tanja Fajon i Vladimir Bilčik, a predviđeno je da sastanak traje oko dva sata.
Đilas je ranije saopštio da će njegova poruka biti jasna, da nema i neće biti trgovine i pogađanja sa režimom oko prava građana da slobodno izaberu vlast na svim nivoima uz istinito informisanje, bez pritisaka, ucenjivanja birača i izbornih zloupotreba.
Grbović je ranije za Tanjug rekao da očekuje da dijalog bude ozbiljan, daleko ozbiljniji nego što je bio pre dve godine te da su oni fokusirani isključivo na ishod dijaloga koji mora da omogući normalne uslove za političko delovanje ne samo u toku kampanje već 365 dana godišnje.
Grbović je rekao i da su problemi poznati kao i da sporazum može da se postigne ako postoji politička volja kako sa strane vlasti tako i sa strane posrednika iz EU.
U toku dana u sedište Delegacije EU treba na konsultacije da dođu i predstavnici grupacije od 11 stranaka, među kojima su SDS Borisa Tadića i Nova stranka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.