Izvor: KreditniCentar.rs, 17.Mar.2011, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poboljšan kreditni rejting Srbije

Poboljšanje kreditnog rejtinga Srbije sa 'BB-' na 'BB', prema agenciji 'Standard end Purs', potvrda je da je Vlada Srbije vodila dobru ekonomsku politiku, posebno imajući u vidu krizni period, a bolji kreditni rejting uticaće na poboljšanje opšte investicione klime u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo finansija.Ocena 'BB' je najbolja ocena koju je Srbija ikada dobila od agencije 'Standard end Purs' i odgovara kreditnom rejtingu pojedinih država koje su kandidati za >> Pročitaj celu vest na sajtu KreditniCentar.rs << EU, navedeno je u saopštenju.Kreditni rejting Srbije, u delu koji se odnose na prognoze, ostao je stabilan, što znači da agencija 'Standard end Purs' ne očekuje negativne promene glavnih ekonomskih pokazatelja Srbije.Ocena je data zbog političke stabilnosti Srbije, postignutog konsenzusa oko budućnosti Srbije u Evropskoj uniji i zbog ostvarenih rezultata u sprovođenju programa sa Međunarodnim monetarnim fondom.Pozitivno su ocenjene sprovedene strukturalne i reforme fiskalnog sektora, kao i plan Vlade Srbije da do 2015.godine fiskalni deficit smanji na jedan odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), a da javni dug ne bude veći od 45 odsto BDP-a, navodi se u saopštenju.Ekonomista Goran Nikolić kaže da ovo poboljšanje kreditnog rejtinga znači povoljnije uslove zaduživanja.
Zaduživanje će biti povoljnije kako za državu tako i za privatne kompanije jer će kamata biti niža. Ovo je inače pokazatelj rizika zemlje i podizanje rejtinga je bilo logično - navodi Nikolić.
Izvor: blic.rs

Nastavak na KreditniCentar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KreditniCentar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KreditniCentar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.