S&P: Veći kreditni rejting Srbije

Izvor: B92, 16.Mar.2011, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S&P: Veći kreditni rejting Srbije

Beograd -- Međunarodna agencija za određivanje kreditnog rejtinga, "Standard end Purs" (S&P) povećala je dugoročni kreditni rejting Srbije na "BB" sa "BB-".

U saopštenju se takođe navodi da je S&P povećao procenu transfera i konvertibilnosti na ocenu "BB" sa "BB-", dok je potvrđena ocena "B" kratkoročnog rejtinga za zaduživanje u lokalnoj i stranoj valuti, kao i rejting oporavka "4".

"Povećanje kreditnog rejtinga Srbije odražava naše mišljenje o značajnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poboljšanju primene ekonomske politike, kao i novi zamah kad je reč o fiskalnoj konsolidaciji, strukturnim reformama i ekonomskom rebalansu", ističe se u saopštenju.

Agencija S&P je takođe navela da je rejting Srbije povećan i zahvaljujući postojanju političke sagalasnosti o podršci procesu evropskih integracija , pa se očekuje da će i mere ekonomske politike bitu usmerene u tom pravcu.

Sa druge strane, rejting odražava i stav agencije S&P o slabostima srpske privrede, koje proizilaze iz relativno visokog spoljnog duga, kao i ograničene monetarne fleksibilnosti zbog velike upotrebe evra na domaćem tržištu i visoke stope inflacije, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Agencija S&P povećala kreditni rejting Srbije na BB

Izvor: EMportal, 16.Mar.2011

Međunarodna agencija za određivanje kreditnog rejtinga, "Standard end Purs" (S&P), danas je saopštila da je povećala dugoročni rejting Srbije za zaduživanje u lokalnoj i stranoj valuti na "BB" sa "BB-".

Nastavak na EMportal...

Povećan kreditni rejting Srbije

Izvor: Danas, 16.Mar.2011

Agencija za utvrđivanje kreditnog rejtinga Standard i Pur juče je povećala kreditni rejting Srbije za dugoročno zaduživanje u lokalnoj i stranoj valuti sa dosadašnjih BB- na BB, saopštila je Narodna banka Srbije. Povećanje je obrazloženo značajnim napretkom u sprovođenju ekonomske politike,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.