Plenković poručio Škori da otvori horizonte

Izvor: B92, 04.Nov.2019, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenković poručio Škori da otvori horizonte

Predsednik hrvatske vlade, Plenković, reagovao je na izjavu Miroslava Škore da Zapadni Balkan ne bi trebalo da bude u fokusu pažnje hrvatskog predsedavanja EU.

On mu je poručio da "otvori horizonte i optiku".

"Svako ko je slušao, pročitao program prioriteta, ko je pročitao govor koji sam imao u Nacionalnoj i univerzitetskoj bibliioteci, mogao je na razborit, razuman, informisan način videti šta je Hrvatskoj važno", rekao je Plenković.

Plenković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je to rekao za N1 nakon sastanka sa ambasadorima i stalnim predstavnicima Hrvatske u okviru aktivnosti u državama članicama Evropske unije tokom predsedavanja Hrvatske Savetom Evrope.

Plenković je rekao da sastanak na vrhu između država članica EU i Zapadnog Balkana u Zagrebu je dugo planiran i, kako je rekao, smišljen sastanak.

"Mi to gledamo s interesa šta Hrvatska može učiniti za Hrvate u BiH, koji su konstitutivan narod, šta može učiniti za prava Hrvata u Srbiji. Treba malo otvoriti horizonte, optike, pa komentarisati teme, ali nadoći će to", rekao je Plenković.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jugoistok Evrope u fokusu hrvatskog predsedavanja EU

Izvor: EurActiv Srbija, 04.Nov.2019

Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman izjavio je 4. novembra da je jugoistok Evrope jedan od prioriteta hrvatskog predsedavanja EU u prvoj polovini 2020. On i premijer Andrej Plenković razgovarali su s ambasadorima o aktivnostima Hrvatske kao predsedavajuće EU.. Opširnije..

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.