Plenković: Šmit je nametnutim odlukama stvorio okvir za dalji napredak BiH

Izvor: Beta, 02.Maj.2023, 14:48

Plenković: Šmit je nametnutim odlukama stvorio okvir za dalji napredak BiH

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas u Mostaru da su odluke visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, Kristijana Šmita, kojima je deblokirao formiranje Vlade Federacije BiH, stvorile okvir za dalji napredak BIH i njenu dublju integraciju u EU."Posle hrabrih odluka Kristijana Šmita stvara se okvir za napredak i dublju integraciju BiH u EU. Za svaki napredak potrebno je da političke institucije obezbede političku stabilnost. Ona je preduslov svakog razvoja", kazao je Plenković u govoru učesnicima Međunarodnog sajma privrede u Mostaru.On je ocenio da je veoma bitno da demokratske institucije budu funkcionalne i da odražavaju volju birača."Upravo ovi krupni koraci koji su se desili, daju jasan signal i privredi i svim gradjanima BiH da je pred BiH period intenzivnijeg i bržeg razvoja", ocenio je hrvatski premijer.Po njegovim rečima, Hrvatska, upravo zahvaljujući snažnoj stabilnosti, realizuje većinu svojih strateških ciljeva – snažni privredni rast i podršku građanima u vreme krize."U tom svetlu vidim i mogućnost intenziviranja naše saradnje. Hrvatska je važan strateški partner BiH i u političkom i ekonomskom smislu. Želimo da se odnos razvija u partnerstvu i da hrvatske kompanije nastave kvalitetno da posluju na tržištu BiH i da isto tako kompanije iz BiH da posluju u Hrvatskoj", kazao je Plenković.Dodao ...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Beograd negoduje zbog Kosova, Zagreb pozdravlja Šmitove odluke

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Maj.2023

MOSTAR - Beograd negoduje zbog glasanja Bosne i Hercegovine o Kosovu u Savjetu Evrope, dok Zagreb pozdravlja nametanja odluke o formiranju Vlade FBiH Kristijana Šmita, visokog predstavnika u BiH kojeg ne priznaje RS, političke su poruke sa otvaranja Međunarodnog sajma privrede u Mostaru.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.