Platini na saslušanju u FIFA

Izvor: RTS, 15.Feb.2016, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platini na saslušanju u FIFA

Suspendovani predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini biće saslušan povodom odluke svetske organizacije o osmogodišnjoj suspenziji.

Platini negira nezakonite radnje, a Svetska fudbalska federacija (FIFA) ga je kaznila, jer je od tadašnjeg prvog čoveka te organizacije Sepa Blatera nezakonito primio dva miliona dolara za savetničke usuge.
Etički komitet Fife proglasio je Platinija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << krivim i za primanje poklona, sukob interesa, zbog čega je kažnjen i sa 80.000 švajcarskih franaka.
Platini se pojavio u prostorijama Fife, a na ulazu u zgradu u Cirihu odbio je da razgovara sa brojnim novinarima koji su se tu okupili.
Žalbeni odbor Fife retko menja odluke, a konačna presuda očekuje se tokom nedelje.
Saslušanje Blatera zakazano je za utorak.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Fudbal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Platini na saslušanju u FIFA

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Feb.2016

Suspendovani predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini biće saslušan danas povodom odluke svetske organizacije (FIFA) o osmogodišnjoj suspenziji...Platini negira nezakonite radnje, a Svetska fudbalska federacija (FIFA) ga je kaznila, jer je od tadašnjeg prvog čoveka te organizacije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.