Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jun.2020, 14:03

Platforma Re-open EU kao pomoć turistima

Evropska komisija je danas predstavila novu alatku za pomoć turizmu - novu internet platformu "Re-open EU" na kojoj mogu da se nađu informacije na 24 zvanična jezika EU u stvarnom vremenu o granicama, dostupnim prevoznim sredstvima i turističkim uslugama, zdravstvenim i bezbednosnim merama u državama članicama, javlja agencija Hina.

"Nakon višenedeljnog ograničenja kretanja ponovno se otvaraju unutrašnje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << granice EU. Na novoj internet stranici Re-open EU putnici će lako moći da nađu informacije koje su im potrebne da bi pouzdano planirali putovanja i sigurno proveli odmor. Biće korisna za vlasnike malih restorana i hotela te gradove širom Europe jer će na njoj moći da vide kakva su inovativna rešenja razvili drugi", izjavio je evropski komesar za unutrašnje tržište Tijeri Breton.

Na stranici mogu da se pronađu praktične informacije država članica o ograničenjima putovanja, zdravstvenim i bezbednosnim merama poput ograničavanja socijalnih kontakata ili nošenju maski, da li crkve i muzeji otvoreni, da li dozvoljena okupljanja i koliko se ljudi može okupiti na jednom mestu te druge korisne informacije o turističkoj ponudi u EU.

Stranica je pokrenuta kako bi Evropljani mogli da donose odgovorne i promišljene odluke o rizicima povezanim sa korona virusom dok planiraju odmore i putovanja ovog leta.

Nova platforma, koja je prilagođena i upotrebi na mobilnim telefonima kao internet aplikacija, služi kao glavna referentna tačka za svakog ko putuje u EU jer su na njoj centralizovane ažurirane informacije od Komisije i država članica. Pomoću interaktivne karte moći će da se pretražuju informacije, novosti i saveti za svaku od država članica EU.

Na platformi će biti i informacije o programima pokroviteljskih vaučera koje potrošači mogu da unapred kupe za boravak ili obrok u omiljenim hotelima i restoranima. Na taj način mogu da doprinesu oporavku i pomognu evropskoj ugostiteljskoj industriji nakon ukidanja ograničenja i ponovnog otvaranja granica.

Zahvaljujući pokroviteljskim vaučerima, preduzeća mogu da prebrode probleme s likvidnošću, a da usluge pružaju kasnije. Iznos koji korisnik plati, odlazi direktno pružiocu usluga. Novom namenskom internet stranicom Komisija želi da pomogne uključenim preduzećima i zainteresovanim korisnicima da se lakše povežu, posebno pri putovanju u inostranstvo.

Komisija će na platformi "Re-open EU" davati i relevantne informacije o turističkoj ponudi u državama članicama, među ostalim o inicijativama EU kao što su evropske prestonice pametnog turizma, evropske destinacije izvrsnosti (EDEN) i evropske prestonice kulture.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.