Plan Šolca koji će promeniti odnose sa Kinom

Izvor: B92, 17.Apr.2023, 09:22

Plan Šolca koji će promeniti odnose sa Kinom

U pripremi je novi trgovinski sporazum.

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da će se zalagati za postizanje trgovinskog sporazuma između Evropske unije i Indonezije, kao dela napora Nemačke da smanji oslanjanje na Kinu za ključne sirovine.

Šolc je, govoreći na otvaranju godišnjeg sajma u Hanoveru, rekao indonežanskom predsedniku Džoku Vidodu da bi trgovinski sporazum između najmnogoljudnije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlje jugoistočne Azije i bloka od 27 zemalja stvorio ekonomsku oblast sa 700 miliona ljudi.

"Radim na tome da ovaj sporazum konačno dođe na cilj“, rekao je Šolc, govoreći o pregovorima između Džakarte i Brisela koji traju od 2016. godine, preneo je AP.

Nemački kancelar je dodao da se nada sličnim pregovorima između EU i bloka Merkosur u Južnoj Americi, kao i Meksika, Australije, Kenije i Indije.

Indonezija je zemlja partner ovogodišnjeg sajma industrijskih tehnologija u Hanoveru.

Pročitajte više:

Ugrožen globalni lanac snabdevanja? Kina odlučno reaguje

Kina u plusu 1,44 biliona dolara

Kina konačno odlučila: +7%

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šolc planira da promijeni odnose sa Kinom

Izvor: Capital.ba, 17.Apr.2023

BERLIN – Njemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da će se zalagati za postizanje trgovinskog sporazuma između Evropske unije i Indonezije, kao dijela napora Njemačke da smanji oslanjanje na Kinu za ključne sirovine. FOTO: DW Šolc je, govoreći na otvaranju godišnjeg sajma u Hanoveru, rekao...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.