Piaggio uspešno osporio dizajn kineske kopije

Izvor: AutoBlog, 25.Maj.2020, 23:56

Piaggio uspešno osporio dizajn kineske kopije

Italijanska kompanija Piaggio, proizvođač svetski poznate marke skutera Vespa, saopštila je u ponedeljak da je od evropske Kancelarije za intelektualno vlasništvo izdejstvovala poništenje kineskog dizajna koji kopira model Vespa Primavera. „Odeljenje za poništenje registracije u Kancelariji za intelektualno vlasništvo Evropske unije (EUIPO) proglasio je ništavnim dizajn koji je registrovala kineska strana“, saopštio je Piaggio. Kineski dizajn je predstavljen na prošlogodišnjem izdanju milanskog sajma motocikala EICMA, a uklonjen je na pritužbu Piaggia, podsetili su iz kompanije. EUIPO je utvrdio da kineski dizajn „pomno reprodukuje karakteristike“ izvornog...

Nastavak na AutoBlog...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Piaggio uspješno osporio dizajn kineske kopije

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Maj.2020, 10:45

​Italijanska kompanija Piaggio, proizvođač svjetski poznate marke skutera Vespa, saopštila je u ponedjeljak da je od evropske Kancelarije za intelektualno vlasništvo izdejstvovala poništenje kineskog dizajna koji kopira model Vespa Primavera.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.