Peskov: Eskalacija palestinsko-izraelskog konflikta predstavlja pretnju za Rusiju

Izvor: Vostok.rs, 17.Maj.2021, 13:34

Peskov: Eskalacija palestinsko-izraelskog konflikta predstavlja pretnju za Rusiju

Kremlj smatra vrlo važnim sprečiti dalji razvoj scenarija upotrebe sile u palestinsko-izraelskom konfliktu, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. "Vrlo je važno sprečiti da događaji dobiju oblik scenarija upotrebe sile. Zato se preduzimaju vrlo energični napori i na liniji "kvarteta" (Rusija, SAD, UN, EU) i raznih država kroz bilateralne kanale u stalnom su kontaktu i sa Izraelcima i sa Palestincima kako bi se sprečila razmena udara", rekao je Peskov. Eskalacija palestinsko-izraelskog konflikta predstavlja pretnju za Rusiju, jer se nalazi u susednom regionu, izjavio je Peskov, komentarišući reči ruskog predsednika Vladimira Putina da se ovaj konflikt dešava u neposrednoj blizini od ruske granice. "Bliskoistočni region se ne nalazi na nakon drugom kontinentu, to je susedni region, na to se misli kada se kaže neposredna blizina. I ovaj konflikt (između Palestine i Izraela) zaista predstavlja opasnost u slučaju nekontrolisane eskalacije i nastavka", rekao je on.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"O tome je Putin govorio": Peskov upozorio da palestinsko-izraelski sukob predstavlja pretnju Rusiji

Izvor: Blic, 17.Maj.2021

Palestinsko-izraelski sukob predstavlja pretnju Rusiji ukoliko se nekontrolisano razvije, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući opasku ruskog predsednika Vladimira Putina da se ovaj sukob odvija u neposrednoj blizini ruskih granica.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.