Izvor: B92, 02.Sep.2010, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pešić: Dolazi vreme kompromisa

Beograd -- Tema Kosova je najtragičniji primer politike koja ne uvažava stvarnost, ocenila je predsednica Političkog saveta LDP Vesna Pešić.

Ona je u intervjuu Ninu precizirala da nedavne posete evropskih diplomata Srbiji možda znače da dolazi vreme kompromisa i "otrežnjenja" vrha države.

"Vlast nas stalno ubeđuje kako se bitka za Kosovo vodi umerenim i diplomatskim sredstvima, kako može i Kosovo i Evropska unija, ali činjenice govore drugo - Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se sve vreme konfrontira sa velikim zapadnim silama", ocenila je Pešić.

Doduše, dodala je ona, ima nekih naznaka da se posustaje sa "skupim sukobima" sa Zapadom, bar tako zvuče izjave predsednika Srbije Borisa Tadića.

Pešić je ocenila da je politika "Kosovo i Evropa" zapala u krizu posle odluke Međunarodnog suda pravde, a potom i "ekspresnim slanjem" rezolucije u UN, bez konsultacija sa zapadnim partnerima.

"Ovog puta zapadne sile neće da pređu preko gangsterskog ponašanja Srbije, koja im daje rezoluciju na mišljenje, ali ne čeka odgovor, nego je šalje pravo u UN", ukazala je Pešić.

Predočene su nam ozbiljne posledice takvog ponašanja, zaključila je Pešić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LDP: Vreme kompromisa, SNS: Konsultovati sve faktore

Izvor: Blic, 02.Sep.2010

Tema Kosova je najtragičniji primer politike koja ne uvažava stvarnost, ocenila je predsednica Političkog saveta Liberalno demokratske partije (LDP) Vesna Pešić i precizirala da nedavne posete evropskih diplomata Srbiji možda znače da dolazi vreme kompromisa i "otrežnjenja" vrha države..."Vlast...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.