Pavel Butorin apeluje na SAD, EU i nevladine organizacije da se založe za oslobađanje njegove supruge

Izvor: VOA, 01.Dec.2023, 21:28

Pavel Butorin apeluje na SAD, EU i nevladine organizacije da se založe za oslobađanje njegove supruge

Pavel Butorin, suprug Alsu Kurmaševe novinarke Radija Slobodna Evropa (RSE) pritvorene u Rusiji, apelovao je na američke vlasti, Evropsku uniju i organizacije za zaštitu ljudskih prava, da se založe za njeno oslobađanje. Kurmaševoj su ruske vlasti u petak produžile pritvor do 5. februara 2024. u kom se nalazi od hapšenja 18. oktobra 2023. Novinarka Tatarsko-baškirskog servisa RSE, koja ima američko i rusko državljanstvo, otputovala je u Rusiju iz porodičnih razloga. Optužena je da se nije registrovala kao strani agent, što u Rusiji predstavlja krivično delo čija je maksimalna kazna pet godina zatvora.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Suprug privedene novinarke RSE: Uhapšena zbog američkog državljanstva i izveštavanja o Rusiji

Izvor: VOA, 01.Dec.2023

Suprug Alsu Kurmaševe, novinarke Radija Slobodna Evropa (RSE) pritvorene u Rusiji, apelovao je na američke vlasti, Evropsku uniju i organizacije za zaštitu ljudskih prava da se založe za njeno oslobađanje. Kurmaševoj su ruske vlasti u petak produžile pritvor do 5. februara 2024. godine u kom...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.