Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Okt.2018, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pauel: Neorganizovan Bregzit bi mogao negativno da utiče na SAD

Predsednik američke centralne Banke, takozvanog Feda, Džerom Pauel izrazio je danas zabrinutost da bi neorganzovani Bregzit, bez postignutog dogovora između Britanije i EU, mogao da ima negativne posledice na američku privredu.

Tokom sastanka Saveta za finansijsku stabilnost u Vašingtonu šef Feda je upozorio da iako američke banke imaju malu izloženost kod britanskih banaka kada je reč o njihovim fondovima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << njihova izloženost prema evropskim bankama je znatnija.

"To ukazuje da ukoliko bi evropska privreda usporila posle odvajanja Britanije iz EU američke banke bi mogle indirektno da budu pogođene", rekao je Pauel.

On je rekao da neizvesnosti tranzicije kada je reč o finansijskoj regulativi ukazuju da je važno da se nađu efikasna rešenja da bi se izbegla kriza finansijske stabilnosti.

Zamenik američkog ministra finansija za međunarodne poslove Dejvid Malpas je na istom sastanku takođe izrazio zabrinutost zbog mogućeg negativnog uticaja Bregzita na finansijska tržišta.

"Želimo da budemo sigurni da će širenje (nesigurnosti) u slučaju tvrdog Bregzita moći da se kontroliše da bi se održala finansijska stabilnost", rekao je on.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.