Parlament EU istražuje slučaj izložbe o Stepincu

Izvor: RTS, 16.Jun.2016, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlament EU istražuje slučaj izložbe o Stepincu

U kabinetu predsednika Evropskog parlamenta Martina Šulca kažu za RTS da su dobili protestno pismo ambasadora Srbije pri Evropskoj uniji Duška Lopandića, upućeno zbog izložbe o Alojziju Stepincu.
Ceo slučaj će biti istražen i onda će se odlučiti o eventualnoj reakciji, kažu u kabinetu Martina Šulca.

Dodaju i da su izložbu odobrile nadležne službe Evropskog parlamenta i da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će ispitati da li je to učinjeno po pravilima.
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije protestovalo je zbog izložbe o životu i radu Alojzija Stepinca, u organizaciji hrvatske poslanice Marijane Petir i Zagrebačke nadbiskupije.
Ambasador Srbije pri Evropskoj uniji Duško Lopandić uputio je protestna pisma predsedniku Evropskog parlamenta Martinu Šulcu, kao i predsedavajućem Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta Elmaru Broku, predsedniku grupacije Evropske narodne partije (EPP) Manfredu Veberu, a o ovome je trebalo da obavesti i izvestioca za Republiku Srbiju Dejvida Makalistera i izvestioce iz senke i druge poslanike EP.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropski parlament istražiće okolnosti izložbe o Stepincu

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jun.2016

BEOGRAD - U kabinet predsjednika Evropskog parlamenta Martina Šulca stigla je protestna nota ambasadora Srbije pri EU Duška Lopandića koja je upućena zbog organizovanja izložbe o kontroverznom nadbiskupu Alojziju Stepincu u zgradi Evropskog parlamenta...Kako su u Šulcovom kabinetu rekli za Radio-televiziju...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Parlament EU istražuje slučaj izložbe o Stepincu

Izvor: Mondo, 16.Jun.2016

U kabinetu predsednika Evropskog parlamenta Martina Šulca kažu za RTS da su dobili protestno pismo ambasadora Srbije pri Evropskoj uniji Duška Lopandića, upućeno zbog izložbe o Alojziju Stepincu...Foto: YouTube/Printscreen..Ceo slučaj će biti istražen i onda će se odlučiti o eventualnoj reakciji,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.