Panel o politici proširenja EU: Debate o proširenju i produbljenju EU ne treba suprotstavljati

Izvor: Beta, 14.Nov.2019, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panel o politici proširenja EU: Debate o proširenju i produbljenju EU ne treba suprotstavljati

Učesnici panela o politici proširenja Evropske unije (EU) ocenili su da debate o proširenju i produbljenju Unije ne treba suprotstavljati u trenutku kada je EU suočena s izazovima, kada se u evropskim institucijama nezvanično raspravlja o novoj metodologiji pregovora o članstvu i posle odluke o odlaganju otvaranja pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom."Francuska otvara vrata daljem proširenju i želimo da zemlje Zapadnog Balkana, uključujući Srbiju, udju u Evropsku uniju. To je naš cilj", rekao je ambasador Francuske u Srbiji Žan-Luj Falkoni.Falkoni je dao uvodnu reč na panelu "Politika proširenja EU na raskrsnici – ukrštanje stavova o proširenju i produbljenju EU", održanom sinoć u Francuski institutu u Srbiji. Skrenuo je pažnju da se debata o produbljenju EU tiče i zemalja koje nastoje da jednog dana budu članice Unije i da je ono što se dešava u Srbiji na proširenju i ono što se dešava u Briselu na produbljenju EU povezano.On je naveo i da na na putu EU integracija zemlje Zapadnog Balkana treba da sprovedu brojne reforme u oblastima pravne države, sloboda, poslovne klime.Šef kancelarije POLEST, zadužene za pitanja proširenja, u Generalnom sekretarijatu za evropske poslove Francuske, Žilijen Vuaturije istakao je važnost debate koja se vodi u EU.Važno je da sa ...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Panela o politici proširenja Evropske unije

Izvor: Beta Video, 14.Nov.2019

BEOGRAD - Panela o politici proširenja Evropske unije (EU) koji je Centar za evropske politike organizovao  u saradnji sa Ambasadom Francuske i Francuskim institutom u Srbiji. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.