Pajtić: Ne sme se spinovati zdravlje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2013, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Ne sme se spinovati zdravlje

BEOGRAD -

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da u zemljama EU ministar poput ministra poljoprivrede Srbije Gorana Kneževića ne bio mogao da bude na takvoj funkciji nakon davanja kontradiktornih izjava o ispravnosti mleka na domaćem tržištu.

"Ministar je davao kontradiktorne izjave. Prvo je nazdravljao mlekom pred građanim, a zatim ga je povukao sa tržišta. Rekao je da je ispravno, pa ga je povukao", rekao je Pajtić za Radio-televiziju B92.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
On je istakao da u zemljama EU takav ministar više ne bi obavljao tu funkciju.

Pajtić je ocenio da nema odgovornosti pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Gorana Ješića u aferi sa mlekom, jer je postupio ispravno, a da bi, upravo suporotno, bio odgovoran da nije obavestio javnost o sadržaju aflatoksina u mleku.

"Nakon što je obavestio vladu da postoji zaraženost i nije usledila nikakva reakcija, Ješić je kao roditelj i ljudsko biće, u krajnjoj liniji kao pokrajinski sekretar poljoprivrede, obavestio vladu o nalazima laboratorije o mleku", naveo je Pajtić.

On je istakao da se ulazi u politizaciju i napada Ješić, koji je, kako je naveo, bio više nego korektan.

"Ministarstvo poljoprivrede nije preduzelo ništa da se predupredi opasnost. Ivana Dulić Marković i neki stručnjaci su upozoravali mesecima unazad. Počelo je da se reaguje jako kasno. Ješić je bio toliko korektan da nije prvo rekao ni meni i kolegama iz pokrajinske vlade, već je prvo obavestio republičku vladu i to pod oznakom tajne", kazao je Pajtić.

Pokrajinski premijer je istakao da ako u Ministarstvu poljoprivrede nisu znali za opasnost da se u mleku pojave veće koncentracije aflatoksina, onda oni nisu kompetentni da "sede tamo".

On je dodao i da je vlada Vojvodine poslala u laboratoriju u Nemačku uzorke mleka sa srpskog tržišta, iako je republička vlada to isto poslala u Holandiju "zato što smo dve nedelje slusali da je mleko ispravno i u redu", a povučeno je sa tržišta.

"Mislim da nije loše da imamo još jednu analizu iz Nemačke. Ova tema se ne sme spinovati, ne sme se spinovati zdravlje građana", dodao je Pajtić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U EU Knežević ne bi mogao da daje kontradiktorne izjave

Izvor: Vesti-online.com, 26.Feb.2013

Ministar poljoprivrede Goran Knežević je davao kontradiktorne izjave. Prvo je nazdravljao mlekom pred građanim, a zatim ga je povukao sa tržišta. Rekao je da je ispravno, pa ga je povukao. U zemljama Evropske unije takav ministar više ne bi obavljao tu funkciju, rekao je Pajtić za B92 Predsednik...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.