Pajtić: Ne bušimo rupe u srpskom čamcu

Izvor: Press, 20.Jul.2013, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Ne bušimo rupe u srpskom čamcu

"Optužbe za secesionizam Vojvodine su besmislene, a biće još besmislenije za nekoliko godina kada Srbija uđe u Evropsku uniju. Pitanje pokrajine, za mene i vojvođansku vladu, isključivo je unutrašnje političko pitanje", rekao je Pajtić za sutrašnje "Novosti".

Pajtić je, takođe, rekao da ne stoje optužbe političkh rivala da pokrajinska vlast neće da sarađuje sa republičkom vlašću i da "buši >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << rupe" u srpskom čamcu.

Komentarišući usvajanje Deklaracije o zaštiti ustavnih prava Vojvodine, on kaže da je to bio jedini način da se iskaže očajanje zbog izuzetno lošeg odnosa republičke administracije prema pokrajini. "Parafraziraću Ðinđića: mi svi zajedno iz ovog čamca zajedno moramo veslati u istom pravcu i uporedo izbacivati vodu".

Pajtić je ocenio da za Srbiju nije dobro što više od šest meseci republička vlast licitira putem medija da li će biti rekonstrukcije ili vanrednih izbora, jer to za posledicu ima kolebanje investitora, a posledica toga je, kako je naveo, da smo 2011. godine imali 2,2 milijarde stranih investicija, a u poslednjih godinu dana manje od 100 miliona evra.

Ocenjujući rad republičke vlasti Pajtić kaže da je ipak, napravljen korak napred u procesu evropskih integracija.
"Nismo dobili datum, ali smo dobili mogućnost da ti pregovori u neko dogledno vreme počnu i to je dobro, jer Srbija nema bolju alternativu od pristupanja EU", rekao je Pajtić dodajući da su ekonomija i pitanje bezbednosti građana "u fazi slobodnog pada".

Pajtić kaže i da ne vidi nijedan razlog za održavanje vanrednih izbora u Vojvodini.

On smatra i da bi predstavnici Vojvodine trebalo da budu u pregovaračkom timu sa EU i da bi to dobro za celu Srbiju, jer Vojvodina ima iskustvo i u privlačenju evropskih fondova, dostizanju visokog nivoa manjinskih prava, u oblasti poljoprivrede...

Povodom turbulencija unutar DS i pad rejtinga te stranke, Pajtić kaže da svaki odlazak u opoziciju može da bude blagorodan, jer tada stranku napuštaju članovi koji su bili tu isključivo iz ličnih interesa. "Sve velike stranke prošle su kroz taj proces, pa i mi. Nema sumnje da je DS potrebna Srbiji kao korektivni faktor vladajućoj koaliciji".

Nastavak na Press...






Povezane vesti

DS ne buši rupe u srpskom čamcu

Izvor: Mondo, 20.Jul.2013

Ne stoje optužbe političkih rivala da pokrajinska vlast neće da sarađuje sa republičkom vlašću, tvrdi Bojan..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.