Pajtić: Da li i zašto Vlada deli državljanstva ljudima na crnoj listi EU?

Izvor: Blic, 21.Nov.2014, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Da li i zašto Vlada deli državljanstva ljudima na crnoj listi EU?

Demokratska stranka zahteva od Vlade Srbije da odgovori da li je tačna informacija medija da je Sergej Kurčenko, najveći ukrajinski trgovac gasom, dobio državljanstvo Republike Srbije iako se nalazi na crnoj listi Brisela, navodi se u pisanoj izjavi predsednika DS Bojana Pajtića.

Ukoliko je to tačno, pajtić zahteva da Vlada i nadležno ministarstvo odgovore koji državni interesi su ih vodili u odluci da Kurčenku dodele državljanstvo iako je na crnoj listi EU >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << .

"Naime, prema članu.19 Zakona o državljanstvu republike Srbije stranac može dobiti državljanstvo ako njegov prijem u državljanstvo predstavlja interes za Republiku Srbiju, a na predlog nadležnog ministarstva, o kome odlučuje Vlada Republike Srbije", podseća predsednik DS..
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić: Da li je i kako Kurčenko dobio državljanstvo?

Izvor: Press, 21.Nov.2014

Predsednik DS Bojan Pajtić izjavio je danas da ta partija zahteva od Vlade Srbije da odgovori da li je tačna informacija medija da je Sergej Kurčenko, najveći ukrajinski trgovac gasom, dobio državljanstvo Srbije iako se nalazi na crnoj listi Brisela. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.