Slovenija BiH donira 4.800 vakcina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2021, 04:13

Slovenija BiH donira 4.800 vakcina

"Slovenija će Bosni i Hercegovini donirati 4.800 vakcina Astra/Zeneka", rečeno je danas posle razgovora slovenačkog predsednika Boruta Pahora sa članovima Predsedništva BiH u Sarajevu.

Pahor je nakon sastanka sa predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i članovima Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem rekao da je na satanku iskreno razgovarano o najvažnijim temama, kao što je priprema samita Brdo Brioni, pandemija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << korona virusa, migracije, ekonomija, proširenje Evropske unije.

On je ponovio svoj stav da je širenje Evropske unije na zapadni Balkan neophodno za mir i blagostanje kako država u regionu tako i same EU.

Dodik je rekao da je pandemija izazvala mnoge ekonomske poteškoće ne samo kod nas nego i u Sloveniji i drugim zemljama.

Naglasio je da BiH ima dobre bilanse u trgovini sa Slovenijom.

"Drugo važno pitanje je migracija. Mi smo ga upoznali s činjenicom da migranti koriste BiH kao tranzitnu zemlju i da znatan broj njih ostaje ovde jer sve teže ulaze u EU. Mi to pitanje ne možemo rešavati samostalno i ono mora biti rešeno na nivou EU“, rekao je Dodik.

I predstojeći samit Brdo Brioni je bila jedna od tema razgovora u predsedništvu BiH.

"Jedno od najvažnijih pitanja je proširenje EU. U BiH još postoji konsenzus o tom pitanju. S druge strane, u EU vidimo jedan zamor za koji želimo da nam se objasni", naglasio je Dodik.

Za posetu Pahora Sarajevu, Dodik je rekao da je veoma važan događaj s obzirom na to da se u aktuelnim uslovima malo putuje, preneli su sarajevski mediji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.