Pahor: Potrebna solidarnost EU

Izvor: Akter, 30.Avg.2015, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pahor: Potrebna solidarnost EU

Predsednik Slovenije Borut Pahor naglasio je danas značaj solidarnosti među članicama Evropske unije (EU) u rešavanju izbegličke krize

Na političkom simpozijumu u Alpabahu pod nazivom "Koliko nejednakosti može još Evropa podneti" Pahor je ocenio da je trajno rešenje te krize moguće rešavanjem konflikta u državama iz kojih dolaze zbeglice.

Pahor se danas u Alpbahu sastao sa austrijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << predsednikom Hajncom Fišerom (Heinz Ficher) i hrvatskom predsednikocom Kolindom Grabar Kitarović na redovnim trostranim pregovorima.

"Pravi put je je put prijateljstva i saradnje uz poznate razlike medđu nama," rekao je nakon razgovora slovenački predsednik.

On je izrazio zadovoljstvo što će arbitražni sud o razgraničenju Slovenije i Hrvatske nastaviti rad i izrazio uverenje u njegovu nepristranu presudu.

Grabar Kitarović rekla je da su razgovori bili konstruktivni i prijateljski, jer su Hrvatska i Slovenija prijateljske države.

"Odnosi među nama se moraju nastaviti u tom smeru bez obzira na razlike u pogledu arbitražnog suda, koje ostaju", rekla je pored ostalog hrvatska predsednica.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Pahor: Potrebna solidarnost EU u rešavanju izbegličke krize

Izvor: Press, 31.Avg.2015, 10:23

Predsednik Slovenije Borut Pahor, izjavio je da je trajno rešenje izbegličke krize moguće rešavanjem sukoba u zemljama odakle izbeglice beže i istakao značaj solidarnosti među članicama EU u rešavanju tog problema. . ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.