Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Avg.2015, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pahor: Potrebna solidarnost EU u rešavanju izbegličke krize

Predsednik Slovenije Borut Pahor naglasio je danas značaj solidarnosti među članicama Evropske unije (EU) u rešavanju izbegličke krize.

Na političkom simpozijumu u Alpabahu pod nazivom "Koliko nejednakosti može još Evropa podneti" Pahor je ocenio da je trajno rešenje te krize moguće rešavanjem konflikta u državama iz kojih dolaze zbeglice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Pahor se danas u Alpbahu sastao sa austrijskim predsednikom Hajncom Fišerom (Heinz Ficher) i hrvatskom predsednikocom Kolindom Grabar Kitarović na redovnim trostranim pregovorima.

"Pravi put je je put prijateljstva i saradnje uz poznate razlike medđu nama," rekao je nakon razgovora slovenački predsednik.

On je izrazio zadovoljstvo što će arbitražni sud o razgraničenju Slovenije i Hrvatske nastaviti rad i izrazio uverenje u njegovu nepristranu presudu.

Grabar Kitarović rekla je da su razgovori bili konstruktivni i prijateljski, jer su Hrvatska i Slovenija prijateljske države.

"Odnosi među nama se moraju nastaviti u tom smeru bez obzira na razlike u pogledu arbitražnog suda, koje ostaju", rekla je pored ostalog hrvatska predsednica.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pahor: Potrebna solidarnost EU

Izvor: Akter, 30.Avg.2015

Predsednik Slovenije Borut Pahor naglasio je danas značaj solidarnosti među članicama Evropske unije (EU) u rešavanju izbegličke krize..Na političkom simpozijumu u Alpabahu pod nazivom "Koliko nejednakosti može još Evropa podneti" Pahor je ocenio da je trajno rešenje te krize moguće rešavanjem...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.