Izvor: Capital.ba, 17.Apr.2024, 13:40

Pablo Eskobar neće biti brend u Evropskoj uniji

LUKSEMBURG – Vrhovni sud Evropske unije odlučio je da ime preminulog kolumbijskog narko-bosa Pabla Eskobara ne može da bude registrovano u EU kao zaštitni znak. FOTO: Agencije Odluka je doneta nakon što je kompanija Escobar Inc, koju je njegov brat osnovao u Portoriku (SAD) podnela zahtev 2021. godine Evropskom zavodu za intelektualnu svojinu (EUIPO) za registraciju imena Pabla Eskobara kao zaštitnog znaka za robu i usluge u EU. EUIPO je odbio zahtjev jer je smatrao da je znak suprotan „prihvaćenim moralnim principima“. U srijedu je Opšti sud potvrdio tu odluku, navodeći da bi zaštitni znak bio povezan „sa trgovinom drogom i narko-terorizmom i sa zločinima i patnjom koji proizlaze iz toga“. Na sudsku odluku može se...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Ime Pablo Eskobar ne može da bude registrovano kao zaštitni znak u EU

Izvor: Radio 021, 17.Apr.2024

Opšti sud EU odbio je 17. aprila zahtev za registraciju imena Pablo Eskobar kao zaštitnog znaka jer se povezuje s trgovinom drogom i organizovanim kriminalom.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.