PSIHOPATSKI trendovi HARAJU EVROPOM: Deca pucaju jedni na druge iz kalaša, a ono što je policija otkrila je ŠOKANTNO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2024, 16:19

PSIHOPATSKI trendovi HARAJU EVROPOM: Deca pucaju jedni na druge iz kalaša, a ono što je policija otkrila je ŠOKANTNO!

Nadležni kažu da je to sasvim normalno u Evropskoj uniji.

Nova stvarnost zapadne Evrope promenila se zbog rekordnog broja ilegalnih narkotika koji ulaze i izlaze s kontinenta.

Ovo što ćete pročitati nije nekakav scenario za film, već realnost.

Deca pucaju na drugu decu iz kalašnjikova. Adolescenti iskrcavaju kokain s kontejnerskih luka. Soba za mučenje nalazi se skrivena među brodskim kontejnerima u Holandiji.

Tržište >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << droge koje sada vredi na desetine milijardi evra podstiče zaraćene grupe da se upuštaju u neviđeno nasilje, upozorili su čelnici Evropske unije, prenosi Politico.

Evropska agencija za sprovođenje zakona, EUROPOL i Evropski centar za praćenje droga i zavisnosti od droga (EMCDDA) predstavili su pred novinarima najnoviji pregled evropskog tržišta droga, koje su procenili na oko 30 milijardi evra godišnje.

Uvoz kokaina i izvoz ekstazija dosegli su rekordne brojke iz 2022., a većina nasilja povezana je s kokainom i kanabisom.

Aleksis Gusdel, direktor EMCDDA-e, rekao je da Evropa sada beleži nivo nasilja povezanog s drogama sličnu onom u Srednjoj i Latinskoj Americi.

- To je deo svakodnevice u Evropskoj uniji-  rekao je.

Izvršna direktorica Europola Katrin de Bol rekla je da su pronađene čak i sobe za mučenje!

- Pronašli smo čak i sobe za mučenje. Ovo nikada pre nismo videli. To se radilo u Latinskoj Americi, ali ne i u EU-  rekla je na konferenciji za novinare.

Sve veća zabrinutost je i starost ljudi koji rade na nezakonitim tržištima droge. Bande u Marseju sve više zapošljavaju adolescente kao posmatrače ili dilere što dovodi do toga da se deca međusobno ubijaju kalašnjikovima.

Vlasti u lukama Antverpena i Roterdama uhvatile su desetine adolescenata koji su plaćeni da izvlače tovare kokaina iz brodskih kontejnera.

Službeni odgovori su različiti. Neki političari pozivaju na strože kazne i veće proračune za osiguranje, dok drugi tvrde da zabrana droga jednostavno ne funkcioniše i da je došlo vreme za legalizaciju tržišta.

Srbija Danas/Republika
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.