PRIŠTINA PONOVO UVODI MERE RECIPROCITETA BEOGRADU? Kurti nastavlja sa politikom koju ne podržava EU

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2021, 12:18

PRIŠTINA PONOVO UVODI MERE RECIPROCITETA BEOGRADU? Kurti nastavlja sa politikom koju ne podržava EU

Samoproglašena vlada u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem ponovo će uvesti mere reciprociteta Beogradu

To se nazevanično saznaje na osnovu izjave portparola vlade tzv. Kosova.

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti najavio je uoči parlamentarnih izbora 14. februara da će, u slučaju pobede, uvesti mere reciprociteta između ostalih i za ostatak Srbije.

Sada 17 dana po izboru za premijera, očekuje se da ispuni to obećanje i navodi da će mere biti uvedene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "svakoj državi koja negira suverenitet (tzv.) Kosova".

Portparol takozvane vlade Kosova rekao je za taj list da će recipročne mere stupiti na snagu i da je to „pravo koje proističe iz jednakosti, suveretniteta i nezavisnosti države da zaštiti svoje građana od arbitrarnog ponašanja i kršenja njegovih prava koje čine druge zemlje“.

- To je obaveza za vladu i premijera Kurtija da zaštiti građane (tzv.) Kosova i u interesu je (tzv.) države Kosovo - naveo je portparol.

- Recipročne mere će uslediti za svaku državu, uključujući i Srbiju, u svim oblastima gde su jednostrane akcije koje krše princip jednakosti i potpisane sporazume - dodaje se u izjavi.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.