PRESAVIO TABAK: Platini tužio Infantina

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2022, 12:00

PRESAVIO TABAK: Platini tužio Infantina

Francuz pre 10 dana optužen za nekoliko krivičnih dela.

Bivši predsednik Evropske fudalske unije (UEFA) Mišel Platini tužio je predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Ðanija Infantina za trgovinu uticajem, prenosi AP. Kako se navodi, kao učesnik u navodnim krivičnim delima prijjavljen je i Marko Viliger, bivši pravni direktor FIFA.

Legendarni francuski fudbaler tužio je Infantina samo 10 dana pošto su on i bivši predsednik FIFA Sep Blater >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Švajcarskoj optuženi za nekoliko krivičnih dela, među kojima su prevara, falsifikovanje službenih dokumenata i vrednosnih papira.

Istraga je utvrdila da je Platiniju nezakonito isplaćeno dva miliona švajcarskih franaka, što je predstavljeno kao "usmeno dogovorena plata za savetodavni rad".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Fudbal

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.