PREGOVORI BEOGRADA I PRIŠTINE U TOKU! Oglasio se Lajčak: Iskreno se nadam da ćemo danas da nađemo rešenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2022, 20:02

PREGOVORI BEOGRADA I PRIŠTINE U TOKU! Oglasio se Lajčak: "Iskreno se nadam da ćemo danas da nađemo rešenje"

Posle dva sata razgovora u Briselu između gladnih pregovarača Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, pod posredovanjem EU, usledila je pauza u pregovorima.

Uskoro se očekuje nastavak dijaloga u trojnom formatu.

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je prethodno da je u toku razgovor sa glavnim pregovaračima dve strane >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Petkovićem i Bisljimijem.

- Danas sam ugostio glavne pregovarače Beograda i Prištine kao nastavak dijaloga koji je vođen na visokom nivou. Iskreno se nadam da ćemo uspeti danas da nađemo rešenje kako bi deeskalirali tenzije na terenu i radili na normalizaciji odnosa. Razgovori su u toku - naveo je Lajčak na Tviteru.

Today, I’m hosting the Chief Negotiators of Kosovo and Serbia as a follow-up to our High-level meeting.

My sincere hope is that we will manage to find a solution today to de-escalate the tensions on the ground and work towards normalisation of relations.

Talks are ongoing. pic.twitter.com/BnfCiTokaD

— Miroslav Lajčák (@MiroslavLajcak) November 23, 2022

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.