POTROŠAČKA KORPA U SRBIJI BIĆE ISTA KAO U EU

Izvor: Kurir, 24.Jan.2011, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTROŠAČKA KORPA U SRBIJI BIĆE ISTA KAO U EU

BEOGRAD - Ministar trgovine i usluge Slobodan Milosavljević najavio je danas da će od početka februara biti uveden nov način praćenja životnog standarda u Srbiji, koji će biti usklađen sa statistikom Evropske unije (EU).

"To znači da će potrošačka korpa sadržati isti broj proizvoda kao i u EU, i njihove cene biće upoređivane na isti način", kazao je Milosavljević na dvodnevnom seminaru "Edukacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << predstavnika malih i srednjih preduzeća iz oblasti trgovine".

Milosavljević je rekao da je u Srbiji mnogo veći problem niska kupovna moć zbog niskih zarada, penzija i socijalnih primanja, nego što su to visoke cene hrane.

"Velike posledice trpimo u svakodnevnom životu, zbog niskih primanja i zbog discipline, za koju smo se kao država odlučili u prethodne dve godine ekonomske krize", rekao je on, dodajući da veruje "da će to odricanje konačno doneti u drugom polugođu godine izvestan boljitak u smislu kupovne moći i životnog standarda građana u Srbiji".

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drago nam je što se potrošači više žale

Izvor: S media, 24.Jan.2011

Ministar trgovine Slobodan Milosavljević ocenio je danas da je vrlo pozitivno što je posle usvajanja novog Zakona o zaštiti potrošača, povećan broj žalbi potrošača, na kupljene proizvode..."Velika je i uloga medija da gradjane informišu o svim novinama koje je novi zakon doneo, a koji potrošača...

Nastavak na S media...

Potrošačka korpa u Srbiji imaće sve proizvode kao i korpa u EU

Izvor: Glas javnosti, 25.Jan.2011, 07:06

BEOGRAD - Ministar trgovine i usluge Slobodan Milosavljević najavio je da će od početka februara biti uveden nov način praćenja životnog standarda u Srbiji, koji će biti usklađen sa statistikom Evropske unije (EU)..."To znači da će potrošačka korpa sadržati isti broj proizvoda kao i u EU,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.