POHVALE: Evropa zadovoljna, očekuje reforme od Vučićeve vlade

Izvor: Kurir, 18.Mar.2014, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POHVALE: Evropa zadovoljna, očekuje reforme od Vučićeve vlade

Funkcioneri zemalja EU ocenili da su parlamentarni izbori održani u nedelju u Srbiji bili regularni, i nadaju se brzom formiranju vlade naprednjaka

Filip Misfelder, CDU

REZULTAT IZBORA VAŽAN KORAK

Izvestilac vladajuće nemačke Hrišćansko-demokratske unije (CDU) i Hrišćansko-socijalne unije (CSU) za spoljnu politiku Filip Misfelder ocenio je da je SNS „jasnim opredeljenjem za ulazak Srbije u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << EU uspeo da udvostruči udeo glasova“ na jučerašnjim izborima i rezultat nazvao „značajnim korakom napred za Srbiju, pred kojom su mnogobrojni izazovi“.

- Iz naše perspektive za Srbiju je pravi put da sa SNS i Aleksandrom Vučićem dalje ide ka EU. SNS je najavio da će se svom snagom posvetiti suzbijanju korupcije i nezaposlenosti. Mogući premijer Aleksandar Vučić najavio je da će upravo na to staviti naglasak da bi narednih godina ubrzao razvoj Srbije i privredu i društvo učinio delotvornijima. Poslanička grupa CDU/CSU u Bundestagu podržava Srbiju u tim naporima - naveo je Misfelder.

Ketrin Ešton, visoka predstavnica EU

ČESTITAM NA IZBORIMA, DOLAZIM U BEOGRAD

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton čestitala je narodu Srbije na održanim izborima i najavila skoru posetu Beogradu.

- Čestitam narodu Srbije na održanim izborima. Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić je očigledno pokazao odlične rezultate - konstatovala je Eštonova i najavila da će uskoro posetiti Srbiju. Ona je istakla da se Vučić dosad pokazao kao važan deo dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i dodala da se nada da će se taj dijalog što pre nastaviti.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.