PAZITE ŠTA PIŠETE! Uvodi se VELIKA NOVINA na Vajberu! Pre nego što POŠALJETE PORUKU, dobro RAZMISLITE

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2022, 11:09

PAZITE ŠTA PIŠETE! Uvodi se VELIKA NOVINA na Vajberu! Pre nego što POŠALJETE PORUKU, dobro RAZMISLITE

I to ne samo na Viberu, spremite se na promene i na Whatsapp-u.

Popularni servis za razmenu poruka i multimedijalni sadržaj Viber, počeće da uklanja sadržaj koji oceni kao govor mržnje u roku od 24 časa. Ova odluka je usledila nakon što se Viber usaglasio sa novim regulativima Evropske unije kada se radi o govoru mrženje.

Kako su saopštili iz kompanije, cilj im je da se svi osećaju sigurno i da uživaju u bezbednom korišćenju usluga jedne od omiljenih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << aplikacija za komunikaciju. Sem te odluke, navedeno je da će se kompanija posvetiti obukama tima koji se bavi moderiranjem poruka unutar servisa za slanje poruka.

- Ponosni smo što sarađujemo sa Komisijom EU za pravosuđe, potrošače i ravnopravnost polova, kao i sa nevladinim organizacijama od poverenja u cilju analize i uklanjanja govora mržnje sa kanala na Viberu - navodi kompanija u saopštenju, prenosi Blic.

Od stupanja odluke na snagu, sav sadržaj će prolaziti kroz moderatore, ali će i korisnicima biti ostavljena mogućnost da prijavljuju govor mrženje.

- Viber je uvek bio posvećen privatnosti i bezbednosti svojih korisnika. Sa novim promenama možemo još više da unapredimo ovu tačku svog poslovanja - kaže Idit Arad, generalni savetnik za Rakutena.

Sem Vibera, promene će doživeti Vocap, Fejsbukov mesindžer, ali i još neke platforme za dopisivanje i razmenu sadržaja, koji takođe podlažu novim pravilima EU.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.