Ovo je poslednje zbogom EU

Izvor: B92, 10.Okt.2018, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je poslednje "zbogom" EU

Velika Britanija napustiće jedinstveno tržište i carinsku uniju sa EU, izjavio je glavni pregovarač EU za Bregzit Mišel Barnije.

Barnije je rekao da će morati da postoji kontrola robe između EU i Britanije.

Prema njegovim rečima, 80-85 odsto sporazuma o Bregzitu je dogovoreno, preneo je Rojters.

Barnije je istakao da je EU posvećena poštovanju ustavnog integriteta Velike Britanije.

Kada je reč o Irskoj, on je rekao da se kontrole carine ne mogu sprovesti na granici izmedu Severne Irske i Republike Irske.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VRLO BLIZU: Dogovor o Brexitu 17. oktobra?

Izvor: Mondo, 10.Okt.2018

Sporazum o Brexitu (Bregzitu, izlasku Britanije iz EU) je nadomak postizanja i to već naredne nedelje, izjavio je glavni pregovarač EU, Mišel Barnije...Foto: MONDO, Mario Milojević.."Sporazum je nadomak toga da bude postignut do 17. oktobra, naredne srede, ako sada uspešno završimo pregovore",...

Nastavak na Mondo...

Ovo je posljednje “zbogom” EU

Izvor: Capital.ba, 11.Okt.2018, 08:43

LONDON, Velika Britanija napustiće jedinstveno tržište i carinsku uniju sa EU, izjavio je glavni pregovarač EU za Bregzit Mišel Barnije.  Barnije je rekao da će morati da postoji kontrola robe između EU i Britanije. Prema njegovim riječima, 80-85 odsto sporazuma o Bregzitu je dogovoreno, prenio...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.