Otvoriti sva pregovaračka poglavlja sa Srbijom: Mađarska za radikalno ubrzanje evrointegracija

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2018, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoriti sva pregovaračka poglavlja sa Srbijom: Mađarska za radikalno ubrzanje evrointegracija

Proširenje EU ka Zapadnom Balkanu je bezbednosno pitanje Evrope", poručio je Sijarto

Mađarska se zalaže za radikalno ubrzavanje evrointegracija zemalja Zapadnog Balkana, poručio je u Varšavi mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

Sijarto je rekao da treba otvoriti sva pregovaračka poglavlja sa Srbijom i Crnom Gorom i ukazao na slab napredak u pregovorima EU i Albanije. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

ALBANCI strepe od naših TENKOVA, KFOR ih obučava da ih unište: Srbija IMA SPREMAN ODGOVOR

- Proširenje EU ka Zapadnom Balkanu je bezbednosno pitanje Evrope - poručio je Sijarto u sredu na okruglom stolu, organizovanom na marginama Bezbednosnog foruma u Varšavi, prenela je mađarska agencija MTI.

Nerešene istorijske tenzije među narodima regiona mogu biti rešene samo kroz "novi pristup kao što su nove forme integracija", istakao je Sijarto.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.