Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2012, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren "Teren Mišel Platini" u Staroj Pazovi

STARA PAZOVA -

Centralni teren u Kući fudbala u Staroj Pazovi "Teren broj deset Mišel Platini" otvoren je danas, a tom prilikom predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini dobio je zlatnu značka Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Predsednik FSS Tomislav Karadžić predao je Platiniju maketu fudbalskog terena i značku za sve što je učinio za dobrobit srpskog fudbala.

"Zahvaljući briljantnoj karijeri više puta su hteli da nazivaju stadione >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i terene mojim imenom, ali sam odbijao. Sada sam odlučio da prihvatim. Ovo je drugi teren na svetu koji nosi moje ime. Prvi je u Klerfontenu u našem fudbalskom centru", rekao je Platini na svečanosti u Staroj Pazovi.

Legendrani francuski fudbaler nasmejao je sve prisutne pošto je ispričao zanimljivu angedotu.

"Poslednji put kada sam slušao radio u Francuskoj pitali su omladinu da li znaju ko je general De Gol. Većina njih je odogovorila je da je to aerodrom u Parizu. Nadam se da će za deset godina, kad budu pitali ko je Mišel Platini, odgovor mladih biti - to je teren u Srbiji", rekao je Platini.

Platini je u maju prošle godine prisustvovao otvaranju srpske kuće fudbala.

"Pre izvesnog vremena otvorili smo ovaj fantastični cenatr, a sad mi je velika čast i zadovoljstvo što sam se vratio da otvorim teren sa mojim imenom", dodao je Platini.

Predsednik FSS Karadžić izrazio je zadovoljstvo zbog novog susreta sa Platinijem u Kući fudbala.

"Odnosi FSS i UEFA su na najvećem mogucem nivou, a ovaj centar je jedan u nizu uspeha u okviru te saradnje. Logično je da teren ponese Platinijevo ime. To je priznanje za sjajnu karijeru i fenomenalno vođenje UEFA", rekao je Karadžić.

Karadžić je dodao da će u budućnosti i ostali tereni u Staroj Pazovi dobiti imena fudbalskih velikana.

"Želimo da na ovim terenim rastu novi klinci koji će dostić visine Mišela Platinija, a možda i više", rekao je Karadžić.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su predstavnici fudbalskih saveza zemalja u regionu, a upriličena je pred početak finalne utakmice turnira igrača do 17 godina u kojoj će se sastati selekcije Srbije i Makednije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.