Izvor: JUGpress.com, 26.Maj.2022, 12:45

Osuda Vulinovog govora mržnje

BEOGRAD

Radna grupa Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji (NKEU) za Poglavlje 35 osudila je danas javne istupe ministra Aleksandra Vulina u kojima Albance stalno naziva “Šiptarima”, vređajući dostojanstvo te nacionalne manjine, a tim izjavama ruši se i dostojanstvo institucija, pre svega MUP, na čijoj zvaničnoj stranici se objavljuje Vulinov govor.

U saopštenju te radne grupe ukazano je da se neprimerenim >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << izjavama Vulina čini nenadoknadiva šteta ne samo u domaćoj javnosti, već dijalogu Beograda i Prištine, srpsko-albanskim odnosima i regionalnoj i međunarodnoj reputaciji zemlje, a šalje se poruka da ne postoji iskrena želja političke elite u Srbiji da dođe do pomirenja i trajnog kompromisnog rešenja u vezi sa statusom Kosova.

Zbog toga su pozvali premijerku Anu Brnabić i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao glavnog pregovarača u dijalogu Beograda i Prištine, da se izjasne o otvorenim oblicima diskriminacije i govora mržnje prema albanskom narodu koji trajno vulgarizuju i primitivizuju politički prostor u zemlji, i osude ga.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Osuda ministra Vulina zbog govora mržnje prema Albancima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Maj.2022

Iz radne grupa Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji za Poglavlje 35 osudili su 26. maja javne nastupe ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, koji naziva Albance pogrdnim imenima. "Uprkos zastoju dijaloga između Beograda i Prištine, neprimerenim porukama koje dolaze od aktuelne vlasti u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.