Oštre optužbe protiv Nemačke:  Žele da EU pretvore u Četvrti rajh

Izvor: B92, 24.Dec.2021, 20:19

Oštre optužbe protiv Nemačke: "Žele da EU pretvore u Četvrti rajh"

Potpredsednik poljske vlade Jaroslav Kačinjski optužio je novu nemačku vladu da želi da EU pretvori u "Četvrti rajh".

Drugi lideri PiS-a, stranke kojoj pripada Kačinjski, nedavno su koristili istu frazu da opisuju namere nove berlinske koalicione vlade levog centra prema Evropi

U sporazumu koji su tri stranke postigle da formiraju nemačku vladajuću koaliciju zaista stoji da je njen krajnji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cilj federalna evropska država.

Taj aspekt sporazuma osudila je poljska vlada PiS-a, a Kačinjski je čak tvrdio da bi takvo stanje Poljsku lišilo prava na samoopredeljenje.

Poljski premijer Mateuš Moravjecki iskoristio je nedavnu posetu nemačkog kancelara Olafa Šolca Varšavi da kritikuje aspiracije koalicione vlade za članstvo u EU, takođe koristeći termine koji se odnose na Treći rajh.

Poljska vlada je u sukobu sa Evropskom komisijom oko restrukturiranja pravosuđa u zemlji, za koje EU veruje da politizuje sudije.

Evropska komisija je već pokrenula nekoliko tužbi protiv Varšave zbog reforme pravosuđa, a takođe je podnela tužbe Evropskom sudu pravde, što je izazvalo dubok razdor između Varšave i Brisela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kačinjski: Nemačka pokušava da pretvori EU u Četvrti rajh

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Dec.2021

Zamenik poljskog premijera i lider vladajuće stranke Pravo i pravda Jaroslav Kačinjski optužio je Nemačku da pokušava da pretvori Evropsku uniju u "Četvrti rajh"...Kačinjski je za krajnje desničarski poljski list GPC rekao da "neke zemlje nisu oduševljene mogućnošću da se nemački Četvrti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.