Osetiti Puls Evrope kroz medijske posete za novinare koji praktikuju istaživačko izveštavanje

Izvor: JužneVesti.com, 20.Mar.2023, 19:31

Osetiti "Puls Evrope" kroz medijske posete za novinare koji praktikuju istaživačko izveštavanje

Kroz medijske izveštaje kako članice Evropske Unije savladavaju izazove sa kojima se Srbija danas suočava, u procesu evrointegracija, predstavljen je projekat “Pul Evrope - medijske posete EU” u EU info kutku u Nišu.

Izveštavanjem od primerima dobre evropske prakse, kao i svim aktuelnim pitanjima, organizovanjem individualnih i grupnih medijskih poseta, zemljama članicama EU, ali i regiona, započet >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je novi ciklus projekta, rekla je koordinator projekta Marina Rakić i dodala da će tokom koga biti organizovane nove medijske posete za novinare.

Samo mediji koji izveštavaju na srpskom jeziku i obraćaju se publici u Srbiji, koji poštuju etički kodeks, kao i međunarodno priznate standarde profesionalnog i etičkog novinarstva, mogu da učestvuju. Ovo se posebno odnosi na vrednosti i standarde koji su u vezi sa istinitošću, tačnošću, poštenjem, integritetom, nezavisnošću - rekla je Rakić.

Projekat će biti realizovan do maja 2024. godine, a posete će biti organizovane u Azerbejdžanu, Belorusiji, Jermeniji, Gruziji, Moldaviji, Ukrajini i Velikoj Britaniji, kao i zemljama članicama EU.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.