Orci iz Mordora traže: Obustavite diplomatske odnose sa EU

Izvor: B92, 11.Sep.2023, 16:22

"Orci iz Mordora" traže: "Obustavite diplomatske odnose sa EU"

Predsednik Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev smatra da bi trebalo obustaviti diplomatske odnose EU i vratiti u zemlju rusko diplomatsko osoblje.

Komentar je usledio nakon što je EU prošle nedelje saopštila da već uvedene sankcije protiv Moskve takođe uključuju i zabranu ulaska u Uniju automobilima koji su registrovani u Rusiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i da se zabranjuje da se u EU prenesu lične stvari koje su proizvedene u Rusiji.

Medvedev je danas na ovo odgovorio u svom dobro poznatom ironičnom maniru.

On je predložio obustavljanje diplomatskih odnosa sa EU, dodajući da kada bi ruske diplomate napustile Uniju, onda bi se ti "sujetni glupani u Briselu kolektivno i dobro us... u svoje pantalone (i, naravno, suknje)".

Bivši predsednik Rusije se dalje poigrao sa terminima iz "Gospodara prstenova", aludirajući na to da "orci", kako neki danas vole pogrdno da nazivaju Ruse, ko zna na šta mogu biti spremni ako se odluče da opozovu svoje zvaničnike iz EU, jer oni dolaze iz "beskrajnog Mordora", što je sinonim za zemlju zla. S druge strane, svi znaju da se ambasade evakuišu neposredno pred neka određena dešavanja, nagovestio je zagonetno Medvedev.

On je takođe istakao da su mere na koje se odlučila EU, zapravo mere koje su usmerene protiv običnih građana Rusije, i da nemaju ništa zajedničko sa merama koje se uvode protiv Kremlja, zbog njegove politike.

"To je jedno konkretno pljuvanje u lice svakom građaninu Rusije". Ovim činom EU je "direktno i bez okolišanja" poručila svim državljanima Rusije: "Vi ste za nas ljudi druge klase." "I šta da radimo sa tim", upitao je Medvedev, odgovorivši da Moskva ipak neće odgovoriti na isti način kao Brisel.

"Mi nismo rasisti, za razliku od mnogih rukovodilaca tih zemalja, čiji su rođaci služili u Šucštafelu (paravojnoj organizaciji pod kontrolom Hitlera)", zaključuje on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.