Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban prkosi EU: Južni tok ima da se gradi

Mađarski premijer Viktor Orban potvrdio je da je odlučan u pogledu realizacije plana gasovoda Južni tok, kojem se protivi Brisel. Prethodno je parlament u Budimpešti usvojio amandman kojim se otvara put gradnji mađarske deonice Južnog toka.

"Iako traju nemiri u Ukrajini, gas mora da stigne u Mađarsku. Zato nam je potreban još jedan gasovod osim onog koji prolazi kroz Ukrajinu", objasnio je Orban.

Projekat gasovoda Južni tok, čija je vrednost procenjena na 16 >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << milijardi evra, treba da snabde Evropu ruskim gasom zaobilaženjem Ukrajine. Evropska unija je blokirala izgradnju Južnog toka u sklopu paketa sankcija koje su uvedene Moskvi zbog sukoba s Kijevom.

"Nemci su već izgradili Severni tok pa mogu da izbegnu Ukrajinu kao potencijalni izvor opasnosti", istakao je Orban i dodao: "Mi želimo samo ono što žele Nemci, ništa više".

Mađarski parlament je sa 131 glasom za i 35 protiv usvojio amandman kojim se jednom preduzeću dozvoljava izgradnja gasovoda.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.