Orban pozvao Austriju na zatvaranje granica

Izvor: Press, 07.Sep.2015, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban pozvao Austriju na zatvaranje granica

Mađarski premijer Viktor Orban pozvao je Austriju i Mađarsku na zatvaranje granica.
         On je sinoć u izjavi, emitovanoj u dnevniku austrijske državen televizije ORF, rekao da bi te dve države trebalo jasno da kažu da neće prihvatati dalje izbeglice, jer bi u suprotnom više miliona ljudi došlo u Evropu. Ulazak u EU bez dokuemata ne odgovara pravilima, a i pored toga je Austrija >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << dopustila migrantima da uđu u zemlju, kritikovao je on. Većina migranata su ekonomske izbeglice, tvrdi Orban. Orban je ukazao da Mađarska ima dovoljno „finansijske i policijske snage“ da onima kojima je potreban zaštita pruži smeštaj i hranu, ali i pored toga svi žele u Nemačku. „Problem nije na našoj strani“, naglasio je predsednik mađarske Vlade.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Orban poziva Austriju da zatvori granicu

Izvor: Danas, 07.Sep.2015

Berlin, Beč, Budimpešta - Mađarski premijer Viktor Orban pozvao je sinoć Austriju i Mađarsku na zatvaranje granica. On je u izjavi, emitovanoj u dnevniku austrijske državne televizije ORF, rekao da bi te dve države trebalo jasno da kažu da neće prihvatati dalje izbeglice, jer bi u suprotnom...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.