Orban: Srbija ima pravo da sedi na dve stolice

Izvor: B92, 18.Nov.2023, 00:47

Orban: Srbija ima pravo da "sedi na dve stolice"

Orban je, na konferenciji predsednika parlamenata Jugoistočne Evrope, rekao da postoji grupacija u Evropskoj uniji koja proširenje posmatra kao problem.

Dodao je da je za Mađarsku proširenje Evropske unije uvek bila mogućnost i nešto što se mora uraditi.

Orban tje akođe izjavio danas da iako bi sporazum Srbije o slobodnoj trgovini sa Kinom bio nespojiv sa članstvom u EU, Beograd ima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravo da "sedi na dve stolice".

"Ako mi ovaj region Jugoistočne Evrope ne integrišemo, drugi će to želeti. Pošto nismo primili Srbiju i drugi su se javili, pa sada imaju ugovore sa Kinom", naveo je mađarski premijer.

On je dodao da ukrajinsko-ruski rat utiče na nesigurnost EU o proširenju.

"Mi Mađari smo spremni da za integracije Zapadnog Balkana uplatimo koliko treba. Možete da računate na nas da Jugoistočni region što pre postane član", naveo je Viktor Orban.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.