Izvor: Radio 021, 03.Jul.2020, 07:38

Orban: Od preporuka EU prihvatamo samo onu za građane Srbije

Mađarska neće uvažiti zahtev EU da na listu "bezbednih" država, kada je reč o pandemiji korona virusa, doda zemlje izvan EU, osim Srbije, izjavio je premijer Viktor Orban.

"Po prvi put, ne možemo da podržimo zahtev EU, zato što bi to bilo protiv zdravstvenih interesa mađarskog naroda", naveo je Orban u video-poruci na "Fejsbuku".

Dodao je da će za ljude koji prolaze kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Mađarsku na putu ka drugim državama biti ponovo uspostavljen "humanitarni koridor", koji je postojao i u vreme kada je prvi talas pandemije u Evropi bio na vrhuncu.

"Svako ko prolazi kroz Mađarsku moraće da koristi taj koridor. Njima neće biti dozvoljeno da napuste taj put i na snazi će biti stroga granična kontrola", naveo je Orban.

Savet EU usvojio je preporuku da se od 1. jula ukinu privremene restrikcije na putovanja u EU za građane 15 zemalja širom sveta, među kojima je i Srbija, ali i upozorio da je primena ove preporuke isključivo u nadležnosti država članica.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.