Orban: Izgubićemo Srbiju

Izvor: B92, 11.Feb.2024, 10:31

Orban: Izgubićemo Srbiju

Srbija mora što pre da uđe u Evropsku uniju, inače će Beograd izabrati saradnju sa drugim partnerima, a Brisel će izgubiti ovu zemlju.

Ovo mišljenje izneo je mađarski premijer Viktor Orban.

Ovo mišljenje izneo je mađarski premijer Viktor Orban.

"Moramo da završimo stari zadatak proširenja pre nego što krenemo u novo proširenje sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajinom. Ako ne integrišemo Srbiju što je pre moguće, izgubićemo je. Srbija ima druge opcije. Upravo je sklopila sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom", rekao je mađarski premijer za austrijski list “Prese", prenosi TASS.

Mađarski premijer je takođe nazvao proširenje EU na zemlje zapadnog Balkana "glavnim prioritetom“ Budimpešte tokom predsedavanja Savetom Evropske unije, koje počinje 1. jula.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović i ministar trgovine NR Kine Vang Ventao potpisali su 17. oktobra 2023. godine u Pekingu sporazum o slobodnoj trgovini između dve zemlje. Prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, on bi mogao da stupi na snagu u maju-junu 2024. godine.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"IZGUBIĆEMO SRBIJU" Viktor Orban: Ako ih ne integrišemo, Beograd će izabrati saradnju sa drugim partnerima

Izvor: Blic, 11.Feb.2024

Viktor Orban, mađarski premijer, izjavio je da Srbija mora što pre da uđe u Evropsku uniju jer će, inače, Beograd izabrati saradnju s drugim partnerima, a Brisel izgubiti ovu zemlju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.