Orban: EU ne želi da zaustavi imigraciju, već da njome upravlja

Izvor: RTS, 17.Sep.2018, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban: EU ne želi da zaustavi imigraciju, već da njome upravlja

Evropska unija želi da preuzme odbranu spoljnih granica pojedinih zemalja kako bi omogućila ulazak migranata, tvrdi premijer Mađarske Viktor Orban.
Viktor Orban ocenjuje da evropske birokrate "ne žele da zaustave imigraciju, već žele da njome upravljaju", prenosi AP.

"Nije ispravno to što žele da od nas oduzmu pravo na zaštitu granica i to što Brisel želi da diriguje odbranom mađarskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << granica. Naše granice ne samo da brane profesionalci, već i patriote", kaže Orban.
Mađarski premijer citirao je i izjavu nemačke kancelarke Angele Merkel u kojoj je ona poručila da će države članice EU morati da ustupe pojedina nacionalna prava "Fronteksu".
Ono što Orban nije pomenuo, kako navodi AP, jeste to što je Merkelova dodala da će države članice EU morati da podnesu deo bremena migrantskog priliva kako bi pokazale solidarnost.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Orban: EU želi da dopusti ulazak migranata

Izvor: Blic, 17.Sep.2018

Evropska unija želi da preuzme odbranu spoljnih granica pojedinih zemalja kako bi omogućila ulazak migranata, izjavio je danas premijer Mađarske Viktor Orban.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.