Opremi, zaposli, pokreni

Izvor: NiskeVesti.rs, 22.Avg.2016, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opremi, zaposli, pokreni

Sedamnaest preduzetnika i preduzetnica, kao i mikro i malih preduzeća sa jugoistoka i jugozapada Srbije unaprediće svoju proizvodnju i otvoriti nova radna mesta uz podršku Evropske unije i Vlada Švajcarske koje su preko razvojnog programa Evropski PROGRES opredelile 253.880 evra, za ovu aktivnost, usmerenu na povećanje konkurentnosti lokalne privrede.

Preduzetnici, mikro i mala preduzeća koja se bave proizvodnjom hrane, odeće, proizvoda od metala, preradom drveta ili inženjerskim >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << delatnostima će preko Evropskog PROGRESa dobiti opremu ili će im biti pružene savetodavne usluge koje će doprineti većoj proizvodnji, širenju tržišta i uvođenju eko ili tehnoloških inovacija.
Evropska unija i Vlada Švajcarske su pružile podršku malom biznisu u našim programskim opštinama jer je taj sektor ključan za ekonomski rast i povećanje zaposlenosti. Podržali smo dobre ideje i pomogli da preduzeća koja već posluju i izmiruju svoje poreske obaveze razviju potencijal za dalji rast“, rekao je Grem Tindal, menadžer Evropskog PROGRESa.
Tokom trajanja javnog poziva za unapređenje konkurentnosti u privatnom sektoru Evropski PROGRES je organizovao 20 info sesija koje su okupile skoro 300 učesnika i učesnica, a organizovani su i treninzi za izradu biznis planova. Jedan od preduslova za odabir projekata bila je i spremnost privrednika i privrednica da osmisle i sprovedu društveno odgovorne aktivnosti koje treba da doprinesu široj zajednici.
Aktivnosti Evropskog PROGRESa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržava sa ukupno 24,46 miliona evra. Program ima za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao i poboljšanje sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge.
„Pored očigledne dobiti koje će zajednice u kojima posluju 17 nagrađenih preduzeća imati jer će bito otvoreno preko 40 novih radnih mesta, građani i građanke će takođe videti uticaj sprovedenih aktivnosti društveno-odgovornog poslovanja kao što su izgradnja dečijih igrališta, doniranje opreme lokalnim školama kao i doniranje proizvoda korisnika najugroženijim grupama iz zajednice“, rekla je Olivera Kostić, menadžerka sektora za unapređenje konkurentnosti Evropskog PROGRESa.
Podsetimo, opštine koje su obuhvaćene programom su: Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.
Lista odobrenih projekata je dostupna na vebsajtu Evropskog PROGRESa.


Nastavak na NiskeVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.